TERUG

 

  

 

 

Birgitta de Leeuw

Installaties

 

Wind en zon (2017)

Ik loop door een smalle gang. Het is koud en er is een harde wind. De gang, de muren ze voelen koud en guur. Aan het begin van de gang hingen jassen. Ik ben blij dat ik er een aangedaan heb en trek hem een beetje dichter om mij heen. Waar de smalle gang eindigt, kom ik in een prettige ronde ruimte. Het is er warm, vriendelijk. Ik voel mijn spieren ontspannen en mijn gezicht verzachten. De jas valt als vanzelf van mijn schouders af. Ik doe hem in de manden die daarvoor neergezet zijn. Ik kijk  nog eens rond en loop dan naar buiten. Daar zie ik videoschermen met de beelden van diegenen die mij voor zijn gegaan. Als ik naar hen kijk, zie ik wat ik zelf net heb gevoeld. De ontspanning na de kou, de rust die dat brengt en de vanzelfsprekendheid om mijn jas uit te doen.

 

Mijn inspiratie voor deze installatie is het verhaal van de strijd tussen de wind en de zon over wie het sterkste is. Voor mij is dit verhaal een aansprekende spiegel over leiderschap.

 

 

 

Levensritmes (2018)

Een grote hal. Ik kom binnen en zie vier trappen. Uiterlijk anders en van verschillend materiaal. Loop ik ze af? Of klauter ik omhoog? De ene is makkelijk, vanzelfsprekend. De andere vraagt durf en oplettendheid. Zal ik het wagen? Of houd ik het veilig?  Welke tred ligt mij het best?

 

De inspiratie voor deze installatie vond ik in de elementen lucht, water, aarde, vuur. Het leven en wij als mens zijn er uit opgebouwd. Ze be´nvloeden ons en ongemerkt hebben we een voorkeur opgebouwd. Zijn we in staat ons alle elementen eigen te maken om tot balans te komen?

 

 

Klik hier voor een 3D-weergave van Levensritmes

Gemaakt door Pi3D Visualisaties

TERUG